Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

15 év! Köszönjük!

- Micsodaaa? Minimum három hónap a betanulási idő? - nekünk pár nap alatt menni fog, gondoltuk.
 
Hisz ez, itt a polcokon csak egyszerű tintapatron, toner, meg pénztárgép és írógép szalag meg mátrixnyomtatóba való mittoménmi.
 
Amikor átléptük Enikővel a zuglói, Angol utcában lévő Carbon Kft. küszöbét, még pofonegyszerűnek és bevallom, kívülről kissé unalmasnak is tűnt nekünk a nyomtatókellékes szakma.
 
Ráadásul első perctől úgy véltük, ez a meló nekünk csak egyszerű, lapos ugródeszka, ideiglenes, áthidaló megoldás akkori céljaink felé.
 
Enikő nagybátyjáé és egy szuper jó fej üzlettársé volt a cég.
 
Nekik kellett a megbízható munkaerő, mi pedig fiatalok voltunk, és kellett a pénz.
 
Sokkal okosabbnak éreztük magunkat Enikő és én, annál, mintsem ne tanuljunk be pikk-pakk, ilyen egyszerű munkakörben, mint egy nyomtatókellék szakbolt eladója.
Mit ez nekünk? Mi ennél sokkal többek vagyunk, menni fog ez, mint a karikacsapás! Amúgy sem maradunk itt míg a világ!
 
Mindez lassan közel 20 éves történet.
 
És azóta is folyamatosan tanuljuk és újratanuljuk a folyton változó nyomtató és nyomtatókellék szakmát... :-)
 
A Carbon Kft.-nak több üzlethelyisége volt Budapest szerte, a belvárosban, a körúton, és a 13. kerületben, a Kárpát utcában.
 
(Ez utóbbi bolt a mai napig nyomtatókellék szaküzletként működik, most már Totál-Print névvel. Nagyon jó embereké, ex-főnöké, ex-kollégáké, régi barátoké, szívből ajánljuk őket, ha túl messze vagyunk neked, amikor tonert, patront, nyomtatót akarsz vásárolni. Csak azért nem linkelem ide be őket, mert akkor az ő vásárlóik is látnának minket, márpedig nem célom, hogy magunkat reklámozzuk őnáluk.)
 
Az ott eltöltött évek során végigturnéztuk az összes – akkor – Carbon nyomtatókellékes boltot Enikővel. Dolgoztunk itt is, ott is, attól függően, melyik héten hová vezényeltek át minket, és közben rengeteget tanultunk a szakmáról tapasztalt kollégáinktól, klassz főnökeinktől, ügyfelektől.
 
Hihetetlenül jó kis csapat volt, mai napig jó szívvel emlékszünk vissza rájuk, egytől egyig. Baráti volt a viszony, rengeteg közös élmény kötött össze minket szorosabbra. Sokszor munkaidőn kívül is összejártunk, sok jó sztorink van együtt.
 
Ám közhely, de igaz, változnak az idők, mi is változunk velük.
 
Amikor már Enikő is én is láttuk azt, hogy ez a szakma több, mint amilyennek kívülről látszik, sokkal színesebb, kreatívabb, mélyebb tudást igénylő, izgalmasabb, már pontosan tudtuk, hogy mi még sokáig ebben szeretnénk jók lenni, ketten, együtt.
 
Olyan Enikősen, Zsoltosan, a mi szájízünk szerint.
 
Így hát fájó szívvel elbúcsúztunk munkatársainktól, ex főnökeinktől, a Carbon Kft-s ügyfelektől, és saját lábunkra álltunk.
 
Tizenöt éve, egy napsütötte májusi reggel nyitottuk meg kis boltunkat itt, az Üllői úton.
 
Azóta rengeteg víz lefolyt a Dunán, a világ is hatalmasat fordult bennünk is, körülöttünk is.
 
És lám, még mindig itt vagyunk, immár szeretett üzletünk tizenötödik születésnapját ünnepelve.
 
Lassan húsz éves szakmai tapasztalatunkkal a hátunk mögött most már jól tudjuk: a nyomtatókellékes szakma se nem pofonegyszerű, se nem unalmas, ahogy azt mi, kis újoncokként azt eleinte gondoltuk. Hisz nincs két egyforma nap, nincs két egyforma ügyfél, nincs két egyformán megoldandó szakmai kihívás.