Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

HOGYAN VÁGJ DISZNÓT FELIRATOZÓGÉPPEL?

HOGYAN VÁGJ DISZNÓT FELIRATOZÓGÉPPEL?
 
Mivel gyerekkorunkban, mindkettőnk családjában volt évi legalább egy tisztességes disznóvágás, tavaly ilyen időtájt úgy döntöttünk, ideje feleleveníteni a régi hagyományt!
Igaz, kicsit újítottunk rajta, ám a lényeg maradt.
Kolbászt, vérest, májast, disznófősajtot töltünk, házi tepertőt, szalonnát készítünk, húsvéti sonkának valót pácolunk sóban, és hagyományos, disznótoros ebéddel is készülünk nagy lelkesen.
Hadd emlékezzenek a gyerekeink azokra az ízekre, illatokra! (Na jó, utólag bevallották, hogy pl a tisztított disznóbél nem illat, inkább bűz kategória ).
A tavalyi disznóvágásunkat már elmeséltük. (Nézz bele IDE KATTINTVA), így nem is nyújtanánk újra arrafelé a szót.
Ami a lényeg: kitűztük az idei Rimbás-féle disznóvágás időpontját.
El is kezdtünk szervezkedni, előkészülni, disznót szerezni, és a többi, amikor eszünkbe jutott, hoppá!
Az utolsó szál, féltve őrzött házi füstölt kolbászunk még a fagyasztóba.
Nosza elő vele, együk meg gyorsan!
Az egyik kedvenc, szomorúszürke, téli napokra tartogatott, lélekmelengető vacsoránk, a sütőben, héjában sült krumpli házi vajjal összetörve, nyers, füstölt kolbásszal, frissen vágott hagymával, és savanyú káposztával. (Gyerekkorunkban házi káposztalevet ittunk mellé, ám sajnos azt nehéz manapság beszerezni.)
Vacsorázás közben megakadt a szemünk a kolbász címkéjén, és egyszerre jutott eszünkbe: idén is le kell majd gyártsunk egy halom ilyen feliratot azokra a finomságokra, amelyek a füstre mennek!
Holnap ne felejtsünk elhozni a boltunkból egy adag szalagot a címkézőbe!
És majd keressük meg a feliratozógépünket is! (Aminek természetesen mindig akkor vész nyoma, amikor égető szükségünk lenne rá.)
Közben megcsodáltuk: a címke, amit összevissza fogdostunk zsíros kézzel, anno napokig füstölődött, aztán meg szinte egy évig volt a fagyasztónkban, milyen szép állapotban, és egyben maradt meg.
Bizony, lásd, megéri feliratozógéppel dolgozni idei disznóvágásunkkor is!
(A kóstolók, amelyeket ajándékba adunk, mennyivel szebben mutatnak egy ilyen címkével! + Hagyományosan, zsírpapírba csomagolva, -na jó, fekete-fehér nagy újságpapír kellene, ám az nekünk sosincs - és natúr spárgával átkötve.  )
Hát, többek között, ettől lesz nálunk egyszerre rusztikus és modern egy disznóvágás.
Ha te kedvet kaptál egy jó kis, otthoni disznóvágáshoz, feliratozógéppel, disznót nem találsz a webshopunkban, ám feliratozógépet igen!
IDE KATTINTS érte.
Nagyon reméljük, nem veszünk el az idei nagy disznóvágásos tennivalóink között, és neked is beszámolhatunk majd arról, hogyan sikerült. (Magunkat ismerve lesznek ott bonyodalmak! )
 
ui. A kolbász azért ilyen "sápadt", mert mi a hagyományos, erdélyi fehérkolbászt szoktuk elkészíteni, melyben kevesebb a piros színt adó paprika.